Varpu Tavi luennoi aiheesta Vaihdevuodet: hormonihelvetistä hormoniharmoniaan 10.5.2017 klo 17.00–18.30 Vantaan Aikuisopistossa Myyrmäen opistotalolla. Kuva: Nana Simelius

Kuluttajalle

Helpota vaihdevuosioireita pehmein keinoin

11.10.2018

Kaikki naiset kokevat vaihdevuodet ja joillekin tämä elämänvaihe voi olla hyvinkin rankka. Tiesitkö, että voit tehdä monia asioita, joiden avulla vaihdevuosia voi odottaa pikemminkin helpotuksen kuin pelon tuntein?


Vaihdevuodet ovat luonnollinen seuraus siitä, että lapsensaantiin tarkoitettu keho muuttaa muotoaan ja estrogeenin tuotanto hiljalleen hiipuu. 

– On hyvä muistaa, että vaihdevuodet ovat naisen elämään kuuluva vaihe, eivät sairaus. Myös oireet ja niiden kokeminen on hyvin yksilöllistä. On naisia, jotka tuskin huomaavat vaihdevuosia, mutta moni kärsii ainakin jossakin määrin kuumista aalloista ja yöhikoilusta, osa hyvinkin vaikeista oireista, jotka heikentävät merkittävästi elämänlaatua, filosofian maisteri ja tietokirjailija Varpu Tavi valottaa. Hän on sitä mieltä, että vaihdevuosioireisiin kannattaa hakea apua heti, kun ne haittaavat päivittäistä elämää. 

Lieviä vaihdevuosioireita voi Tavin mukaan ennaltaehkäistä ja hoitaa mainiosti ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla. 

– Paljon ja monipuolisesti kasviksia lautaselle, laadukasta kasvi- tai eläinproteiinia sekä monipuolisesti hyviä rasvoja. Sokerinsyönti kannattaa jättää juhlahetkiin ja liikunta toimii kokonaisvaltaisesti terveyttä edistävästi – kunhan se tehdään omaa kehoa kuunnellen, hän neuvoo.


Rohdokset hoitavat pehmeästi

Tavi liputtaa vaihdevuosioireiden hoidossa niin sanottujen pehmeiden hoitojen puolesta. 

– Olen asunut vuosia Saksassa, jossa asenne vaihdevuosien pehmeisiin hoitoihin on avoimempi kuin Suomessa. Saksassa käytetään siis koululääketieteessäkin rohdoksia vaihdevuosihoidoissa ja hormonikorvaushoitoa ehdotetaan lääkärin vastaanotolla yleensä vasta siinä vaiheessa, kun mikään muu ei auta. Toki Keski-Euroopassa on pitkät perinteet rohdoskasvien käytöstä luostarikulttuurin ansiosta.

Tätä taustaa vasten mielen rauhoittamiseen ja lieviin masennusoreisiin käytetäänkin hyvin usein mäkikuismaa, kuten vaikkapa Vogelin Hyperiforce Novaa ja kuumiin aaltoihin puolestaan salviaa (Vogelin Menoforce Strong). Tavi vinkkaa myös, että silmien kuivuuteen - joka sekin on keski-ikäisillä naisilla hyvin tavanomainen vaiva – auttaa hyaluronihappoa ja silmäruohoa sisältävä Vogelin Silmätippa. 

– Pehmeiden hoitomuotojen hyvä puoli on mielestäni myös se, että niistä voi hyvin pitää taukoa esimerkiksi lomalla, jolloin elämässä on meneillään rennompi jakso.

Teksti: Mia Heiskanen


Menoforce Strong -tabletit ja A.Vogel Silmätipat löydät luontaistuotekaupoista ja -osastoilta sekä apteekeista. Hyperiforce Nova vain apteekeista. 

Löydä oikeat tuotteet ja arvokkaat vinkit vaihdevuosioireisiin: www.vogel.fi

A. Vogel Oy

A. Vogel – hyvää oloa luonnollisesti!
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää