”Olemme iäkkäiden ihmisten hoidon sekä kuntoutuksen osaamiskeskus”, sanoo Kaunialan sairaalan Merja Korhonen.

Bisnes

Ikäihmisten hoidon, hoivan ja kuntoutuksen lippulaivassa Kaunialassa jokaisen osaaminen pääsee esille

02.08.2018

Puutarhamaisen alueen keskellä sijaitsevassa Kaunialan sairaalassa on aikoinaan vieraillut kulttuuri-ikoneita Eino Leinosta Juhani Ahoon. Sotainvalidien veljesliitto osti rakennuksen vuonna 1946 ja siitä lähtien talossa on tehty arvokasta hoito- ja kuntoutustyötä. Nykyään sairaalan omistaa veljesliiton kanssa Vantaan kaupunki.


Taustamme on sotaveteraaneissa, mutta enemmistö nykyisistä asukkaistamme on muita iäkkäitä ihmisiä. Tarjoamme heille laadukkaita kuntoutuspalveluja ja pitkäaikaishoitoa. Monipuoliset palvelumme tarkoittavat, että voimme kattavasti vastata eri ikäisten ja eri tilanteessa olevien kuntoutus- ja hoitotarpeisiin, sanoo Kaunialan avo- ja kotipalveluiden johtaja Merja Korhonen.

Palveluihin kuuluvat myös kotiin vietävät lääkärin, hoitajan tai siivoojan palvelut. Kaunialaan tullaan myös lounaalle, urheilemaan tai osallistumaan aktiviteetteihin. 

– Meillä on 200 ympärivuorokautista kuntoutus- tai hoivapaikkalaista ja kolmivuorotyössä toimii noin 300 ammattilaistamme. Keittiömme panostaa hyvään ruokaan, se kohottaa elämänlaatua. Päivittäisohjelmaa, kuten ulkoilua ja pelaamista, on paljon. Taide eri muodoissaan on jo pitkään ollut toiminnassamme. Kuvataide ja musiikki ovat suosittuja. Vuodepotilaankin viereen voi hoitaja mennä “tanssittamaan”. 


Henkilöstön sitoutuminen on ratkaisevan tärkeää

Kauniala haluaa toimia vastuullisesti. Organisaatio on saanut useita tunnustuksia työlleen, kuten Yhteiskunnallinen yritys -merkin sekä STM:n myöntämän vetovoimaisen SoTe-alan työpaikan maininnan. Helsingin Sanomien Suomen paras pomo -äänestyskisan (2015) voitti Korhonen. Hänen mukaansa suuressa organisaatiossa vallitsee rauhallinen, yhteisöllinen henki. 

– Henkilöstömme on ylpeä siitä, että saa työskennellä täällä. Olemme ikäihmisten hoidon, hoivan ja kuntoutuksen lippulaiva. Meillä on kunniakas historia sotavammasairaalana, jota valtiojohto ja Puolustusvoimat edelleen kunnioittavat tiiviillä yhteistyöllä. Olemme voittoa tavoittelematon organisaatio. Nämä seikat tekevät meistä ainutlaatuisen. Saamme runsaasti positiivista palautetta hoidon laadukkuudesta, omaistyytyväisyys on korkea.

Kaunialassa on vuosia panostettu työhyvinvointiin. Henkilöstölle on tarjolla asuntomahdollisuuden lisäksi mm. laaja työterveyshuolto ja joustava työvuorosuunnittelu. Liikuntaryhmät, yhteisön keskusteluiltapäivät, työhyvinvointitapahtumat: ne antavat henkilöstölle paljon. 

– Työhyvinvointi itsessään ei ole ainoa ratkaisu, vaan osa ihmisen kokonaisuutta. Olemme aina toimineet niin, että työvuoroihin ja työn sisältöön voi itse vaikuttaa. Haluamme muokata työtehtäviä monipuolisiksi. 

Tänä keväänä Kaunialassa sairaanhoitajista muodostettiin oma tiimi. 

– He tekevät sairaanhoitajan tehtäviä eri osastoilla, jolloin vaihtelevat työtehtävät edistävät osaamisen pysymistä korkealla tasolla. Yksiköt ovat lähihoitajavetoisia, ja he voivat käyttää koko osaamistaan laaja-alaisesti. Henkilöstömme on erittäin sitoutunutta – pisin palvelusuhde on tällä hetkellä 39 vuotta ja vakituisesta henkilöstöstämme yli neljännes on ollut meillä yli 15 vuotta!

Kauniala on koulutus- ja opiskelijamyönteinen organisaatio. Talossa on aina ollut alan opiskelijoita, joista moni on jäänyt työskentelemään Kaunialaan. Perehdytys työhön on suunnitelmallista ja ammattiryhmäkohtaista. Kauniala on halunnut myös panostaa monikulttuurisuuteen. Vuonna 2011 se lähti mukaan monikulttuurisuutta edistävään Monatta-hankkeeseen.

– Meillä on yhä enemmän henkilöstöä muista kulttuureista ja halusimme välttää tiedonjakamisen ongelmien tai muun konfliktin syntymisen. Maahanmuuttajatkin ikääntyvät, eli he voivat joskus olla myös asiakkaitamme. Siksikin haluamme, että henkilöstöltämme löytyy monikulttuurista ymmärrystä ja osaamista, Korhonen toteaa. 


Kauniala elää ajassa

Kun organisaation toimintaa lähdetään laajentamaan, se vaatii henkilöstöltä uudenlaista ajattelutapaa. Kaunialassa tämä tarkoittaa Korhosen mukaan sitä, että siirrytään yhä enemmän hoiva- ja kotipalvelutoimintaan. 

– Aloitimme KotiKauniala-kotipalvelumme syksyllä 2016. Se on lähtenyt hyvin liikkeelle. Yksityisenä yrityksenä olemme ketteriä ja voimme tuoda uusia palveluja saataville vaikka muutamassa päivässä. Haluamme myös pitää kiinni kivijalastamme, sairaalatasoisesta hoidosta ja kuntoutuksesta.


Teksti: Kati Keturi


www.kauniala.fi

Kaunialan Sairaala

Vuodesta 1946 lähtien toiminut Kaunialan sairaala tarjoaa laadukkaita kuntoutuspalveluja ja pitkäaikaishoitoa laajalle asiakaskunnalle. Sairaalan monipuoliset palvelut vastaavat monien eri ikäisten ja eri tilanteessa olevien asiakkaiden kuntoutus- ja hoitotarpeisiin. KotiKauniala puolestaan tuo vanhusväestölle palvelut suoraan kotiin. Kaunialan sairaala sijaitsee kauniissa ja vehreässä ympäristössä pääkaupunkiseudun keskellä. Kaunialassa vaalitaan paikan ainutlaatuista henkeä, yhteisöllisyyttä ja kodikkuutta. Palveluista vastaavat paikan 300 ammattitaitoista työntekijää.
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää