Hoivakoti Taivallahden Helmessä asukkaat voivat jatkaa elämää omilla tavoillaan, tottumuksillaan ja elämänrytmillään.

Kuluttajalle

Ikärikkaiden uusissa kodeissa voi elää omannäköistä elämää

14.12.2016
Mikevan uusi Hoivakoti Taivallahden Helmi tarjoaa ikärikkaille asukkaille mahdollisuuden nauttia omannäköisestä elämästä omassa huushollissa. Palvelutkin muotoutuvat asukkaiden toiveiden mukaan – konvehtikaramellia myöten.


Helsingin Töölössä kivenheiton päässä merenrannasta seisoo uusi uljas ikärikkaiden hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluiden koti Taivallahden Helmi. Taivallahden Helmestä löytyy 69:lle ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista ja kotona asumiseen tähtäävää kuntoutuskodin palvelukokonaisuutta.

– Huushollissamme vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria, hoivakodin päällikkö Heidi Moisio kertoo.

Kodin ylimmän kerroksen vuokra-asunnoissa asukkailla on käytössä omat minikeittiöt sekä osassa asunnoista jopa viherparveke merinäkymin. 

– Tässä kerroksessa on myös viihtyisä olohuone asukkaille, jotka ovat kevyemmän palveluasumisen tarpeessa. Helmen 2. ja 3.  kerroksessa tarjoamme puolestaan ympärivuorokautista tehostettua asumista 45:lle asukkaalle tehokuntouksena ja pitkäaikaisena asumispalveluna, Moisio jatkaa. 


Kanelipullaa vai liköörikonvehteja?

Taivallahden Helmessä asukkaat voivat asustella omassa kodissaan elämänsä loppuun asti. Hoito ja palvelut räätälöidään yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan pienintä yksityiskohtaa myöten. 

– Ajatusmaailmamme on persoona- ja ihmislähtöinen. Meillä ei ole valmista sapluunaa, jonka mukaan kaikki toimivat, sillä tärkeintä on, että asukkaat voivat jatkaa täällä elämää omilla tavoillaan, tottumuksillaan ja elämänrytmillään. Aamupalan voi nauttia Hesarin kera yhteisessä tilassa siihen aikaan kuin haluaa tai oman kodin rauhassa, kehityspäällikkö Minna Hiltunen kertoo. 

Jokainen asukas ja heidän läheisensä jututetaan ennen muuttoa: mitkä ovat asukkaalle tärkeitä asioita, millaista arkea he haluavat Taivallahden Helmessä elää? Usein on kyse pienistä asioista. 

– Jos se on kanelipulla tai liköörikonvehti, huomioimme sen arjessa. Kun yhteisestä olohuoneesta löytyy kulhollinen liköörikonvehteja, tulee siitä hyvä mieli. Yhteiset tilat ja harrastetoimintakin muotoutuvat asukkaiden toiveiden mukaan. 


Oman näköinen koti

Tärkeää on myös se, että asukkaat voivat sisustaa huushollin itsensä näköiseksi tutuilla tavaroilla. 

– Monelle voi olla kynnys muuttaa pois omasta kodista, joten omilla tavaroilla ja huone-kaluilla on tunnearvoa. 

Hiltunen kertoo, että ovet ovat aina avoinna perheille, ystäville ja tuttaville. 

– Olemme myös avoin olohuone ympäristön ikäihmisille, mikä tuo lisää elämää seinien sisälle. Taivallahden Helmessä koko korttelikin on täynnä elämää, sillä rakennuksesta löytyvät ruokakauppa, kahvila ja ravintola, kampaamo ja pian myös seniorikuntosali.

www.mikeva.fi 


Mikeva Oy

Mikevan 2000 ammattitaitoista työntekijää luovat Hyvää Oloa joka päivä yli 70 paikka-kunnalla ympäri Suomea. Hyvä Olla -arvolupaus näkyy Mikevan toiminnassa kokonaisvaltaisesti asukkaan, omaisen, vierailijan ja yhteistyökumppaneiden kohtaamisessa sekä työyhteisöjen sisällä.
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää