Kuluttajalle

JAMK toimii kuntoutuksen suunnannäyttäjänä ja osaamisen kehittäjänä

27.03.2018

Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK uudistaa kuntoutusosaamista ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja kuntoutuspalveluihin, jotta suomalaiset voisivat elää tulevaisuudessakin mahdollisimman toimintakykyistä elämää.


JAMKin monialaisen kuntoutuksen päällikkö Mirja Immonen nimeää kuntoutuksen lähitulevaisuuden haasteiksi muun muassa kuntoutuspalvelujen oikea-aikaisen saatavuuden sekä niiden innovatiivisen kehittämisen niin, että esimerkiksi digitaaliset ratkaisut voisivat tukea yksilön kuntoutumista arjessa. 

– Tulevaisuuteen suuntaava monialaisen kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämistyö on yksi JAMKin toiminnan kivijalka koulutuksen kehittämisen lisäksi. 

Immosen mukaan tulevaisuudessa tarvitaankin yhä monipuolisempaa kuntoutuksen osaamista. 

– Sote-uudistuksessakin on tunnistettu kuntoutusosaamisen ja -palvelujen kehittämisen yhteiskunnallinen merkitys, hän lisää. 

JAMKissa panostetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevään ja varhaisen vaiheen kuntoutukseen. Tavoitteena on välttää pitkät sairaslomat, ennenaikainen eläköityminen ja mahdollistaa ikääntyvän väestön kotona asuminen. Nämä ovat esimerkkejä siitä, miten kuntoutuksen kehittäminen on yksi merkittävimmistä tekijöistä sote-palvelujen kustannusvaikutusten kurissa pysymisen sekä yritysten sairaskulujen näkökulmasta.


Hyvä ja toimiva arki verkoston kehittämisen tavoitteena

JAMKilla on yhteiskunnallinen tehtävä, jonka parissa tehdään tiivistä alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä. Maakunnasta löytyy Immosen mukaan jopa siinä määrin hyvinvoinnin, terveyden, kuntoutuksen ja liikunnan osaamista, että voidaan puhua ekosysteemistä. 

– Vahvasti verkottuneena voimme myös vauhdittaa kuntoutusalan tutkimus- ja kehitystoimintaa. 

Osana tätä tehtävää opetus- ja kulttuuriministeriö antoi JAMKille ja Metropolia ammattikorkeakoululle mandaatin muodostaa kuntoutusalan osaamiskeskittymä. 

– Osaamiskeskittymä tekee tiivistä yhteistyötä työ- ja elinkeinoelämän toimijoiden sekä kuntoutuksen alueella toimivien korkeakoulu-, tutkimus- ja kehittämisyksiköiden kanssa. Tutkimus- ja kehityshankkeissamme pilotoidaan mielenkiintoisia ja innovatiivisia tapoja toteuttaa kuntoutusta asiakkaan toimiva arki edellä. Uudet ideat, ajatukset ja aihiot yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta ovat meille myös aina tervetulleita!


Teksti: Mia Heiskanen


Sinäkin voit tukea JAMKin toimintaa! 

Lahjoittamalla autat JAMKia ottamaan uusia askeleita parempana osaamisen tuottajana ja kehittämisen kumppanina.

www.jamk.fi/varainhankinta

JAMK

JAMK University of Applied Sciences is an international higher education institution with expertise in 8 different fields of study. At JAMK we have more than 8000 students from over 70 countries.
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää