Kuluttajalle

Lisäarvoa porvoolaiseen keskusta-asumiseen

13.12.2017

As. Oy Sibeliuksen bulevardin taloyhtiön hallitus päätti hankkia molempiin rappuihin porrashissin, joka ulottuu kellarikerrokseen saakka.


Sibeliuksen bulevardi 36 on idyllinen pienkerrostaloyhtiö Porvoon keskustassa. Taloyhtiössä on kaksi porrasta, 14 asuntoa kolmessa asuinkerroksessa sekä kellarikerros. 

– Tämä on rauhallinen taloyhtiö, jossa asuu paljon eläkeläisiä. Iäkkäin asukkaamme Toini on jo yli 80-vuotias, hallituksen puheenjohtaja Peter Fredriksson kertoo.


Sujuvampaa arkea kaiken ikäisille

Fredriksson kertoo, että taloyhtiöön harkittiin ensin tavanomaista hissiä, mutta tilat tulivat vastaan. 

– Eräs asukkaamme ehdotti porrashissiä ja ajatus vaikutti todella hyvältä, sillä porrashissi on huomattavasti kevyempi projekti ja helppo asentaa. Porrashissi toisi etenkin iäkkäiden asukkaiden elämään helpotusta. Toisaalta kuka tahansa voi loukata itsensä, jolloin on haasteellista käyttää portaita. Kaupunkiympäristössä myös lapsiperheet arvostavat arjen sujuvuutta ja sitä, että kotiin pääsee kantamusten kanssa porrashissillä. 

– Taloyhtiössämme asuu paljon eläkeläisiä ja ajattelimme, että porrashissi tuo helpotusta heidän elämään. Lapsiperheetkin arvostavat arjen sujuvuutta, kun kantamusten kanssa pääsee porrashissillä kotiin.


Edullinen päätös

Päätökseen vaikutti luonnollisesti myös se, että porrashissi oli taloyhtiölle edullinen vaihtoehto. 

– Mikä parasta, saimme projektiin myös ARA:n esteettömyysavustuksen, joka kattoi 45 % porrashissin hankintahinnasta. 


Toini on tyytyväinen

Porrashissit ovat nyt olleet taloyhtiön asukkaiden käytössä muutaman kuukauden ajan. 

– Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Ensinnäkin porrashissien asennus sujui sutjakasti ja mikä tärkeintä, asukkaat kokevat, että ne ovat tuoneet merkittävää lisäarvoa asumiseen. Toinikin käyttää porrashissiä joka päivä, Fredriksson kiittelee.

Teksti: Mia Heiskanen


Kiinnostuitko? www.turvallisemminportaissa.fi

Mediq

Mediq Suomi palvelee terveydenhuollon ja laboratorioalan ammattilaisia
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää