Bisnes

Miessakit on miesten juttu

02.08.2018

Miessakeissa tehdään miehiä kiinnostavia asioita yhdessä. Osallistua voi yksittäiseen tapahtumaan – vierailla vaikkapa vartiolaivalla, pelata rennosti futista kesäkauden tai olla mukana itselle tärkeässä ryhmätoiminnassa jäsenenä tai ryhmän vetäjänä. Vieraasta Veljeksi -hankkeessa pääsee tutustumaan koulutettuihin maahanmuuttajiin ja työelämään. Miessakeista saa mielenkiintoisia kokemuksia, uusia näkökulmia ja jopa elinikäisiä ystäviä.


Miessakit ry:n järjestämissä tuki- ja kriisipalveluissa miehet voivat keskustella vaikeistakin asioista ja löytää puhumalla ratkaisuja ongelmiin. Apua ja vinkkejä voi löytyä myös Miessakit ry:n sivuilta löytyvistä asiantuntijoiden pitämistä nettiluennoista.

– Meillä on omaa, ammattilaisten vetämää aktiivista toimintaa Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Kuopiossa. Lisäksi koulutettuja yhteysmiehiä on ympäri Suomea 16 eri paikkakunnalla. Järjestön toimintaan osallistui viime vuonna noin 5000 miestä, kertoo hankekoordinaattori Heikki Parviainen. 


Kiinnostaako mentorointi?

Pari vuotta sitten käynnistyi Vieraasta Veljeksi -hanke, jossa suomalaiset ammatti- tai yliopistokoulutuksen saaneet miehet mentoroivat elämässä eteenpäin haluavia, suomea jo puhuvia maahanmuuttajia.

– Seuraava puoli vuotta toimiva ryhmä aloittaa syksyllä. Ryhmänä kokoonnutaan 3–4 kertaa, joista ensimmäisellä kerralla käydään läpi tavoitteita ja toimintatapoja sekä muodostetaan mentori-aktori -parit. Ne toimivat yhdessä oman aikataulunsa mukaan tapaamalla vähintään kerran kuukaudessa. Tavoitteena on tukea maahanmuuttajaa löytämään koulutustaan vastaavaa työtä. Tämän vuoksi pyritään siihen, että pareilla on mahdollisimman samantyyppinen ammattitausta, selvittää Parviainen. 

Tähän mennessä Vieraasta veljeksi hankkeeseen on osallistunut 35 työparia. Yli 70 prosenttia maahanmuuttajista on löytänyt mentoroinnin aikana joko työ- tai koulutuspaikan.

– Merkittävällä osalla hankkeeseen osallistujista maahanmuuttajista on suomalainen puoliso, joten heillä on jo tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Ryhmissä on syntynyt ammatillisia kohtaamisia, mielenkiintoisia keskusteluja ja ystävyyssuhteita, kertoo Parviainen.

Teksti: Maija-Liisa Saksa


Vieraasta veljeksi -hanke

  • perustuu mentori-aktori -työpareihin
  • auttaa maahanmuuttajia työllistymään
  • antaa mentorille uusia näkökulmia ja ajatuksia
  • hakuaika mentoriksi 20.8.-3.9.2018
  • osallistua voi myös keskusteluryhmään tai toimia tukihenkilönä


miessakit.fi

Miessakit ry

Miessakit ry:n tarkoitus on huolehtia miesten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sekä kehittää pitkäjänteisesti miesten yhteisvastuun ja keskinäisen auttamisen rakenteita. Tätä tarkoitusta toteutetaan luomalla ja ylläpitämällä monimuotoista matalan kynnyksen vertaistoimintaa, tarjoamalla ammatillisia tuki- ja kriisipalveluja, kouluttamalla vertaisohjaajia sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia, olemalla mukana rakentamassa erilaisten organisaatioiden miestyötä sekä osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää