Ari Virtanen, CEO, Ensto

Bisnes

Parempaa elämää sähköllä

23.02.2017

Sähköistysratkaisujen kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut Ensto haluaa parantaa älykkäiden sähköverkkojen, rakennusten ja liikenteen turvallisuutta, toiminnallisuutta, luotettavuutta ja tehokkuutta. Yhtiön tavoitteena on vastata globaalien megatrendien tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä parantaa ihmisten arkea älykkäillä sähköistysratkaisuilla. 

Enston toimitusjohtaja Ari Virtanen haluaa, että Ensto siirtyy teknologiakeskeisestä suunnittelusta ihmiskeskeiseen suunnitteluun. Uuden strategian takana on viisi globaalia megatrendiä: kaupungistuminen, digitalisaatio, kestävä kehitys, taloudellisen vallan siirtyminen Aasiaan sekä sosiaalinen muutos.

Kaikkia näitä yhdistää niin sanottu älykäs kaupunki (smart city), jossa piilevät Enston tulevaisuuden menestystekijät. Virtasen visiossa Ensto on älykkäiden kaupunkien sähköistysratkaisujen toimittaja. 

– Kun strategiamme on toteutettu ja tavoitteet saavutettu, näemme, että uudenlaiset, fiksut ratkaisumme helpottavat aidosti elämää, hän summaa.


“Suunnittelemme älykästä sähköteknologiaa auttaaksemme ihmisiä arjessa.”


Älykkäitä ekosysteemejä

Enston pelikenttinä tulevaisuuden älykaupungeissa toimivat älykkäiden rakennusten, liikenteen ja sähköverkon ekosysteemit. Paljon liiketoimintaa keskittyy varsinkin niiden risteyskohtiin. 

– Sähköautojen latausasemat voivat olla osa älykästä rakennusta tai sähköautojen akut voivat toimia virtalähteenä älykkäälle sähköverkolle, hän valottaa.


Kestäviä ratkaisuja paremman elämänlaadun takaamiseksi

Älykkäiden kaupunkien sähköinen liikenne vähentää pienhiukkaspäästöjä ja niistä johtuvia terveyshaittoja sekä kuolemia. Toisena esimerkkinä Virtanen mainitsee lisääntyvän paikallisen sähköntuotannon hyödyntämisen.

– Monet kuluttajat ovat myös tuuli- ja aurinkosähkön tuottajia, jotka voivat myydä ylijäämäsähköä verkkoon. Tätä kehitystä tulisi vauhdittaa, sillä aurinko on puhtain tapa tuottaa energiaa ja sähkö puhtain keino kuluttaa sitä.

– Meillä on teknologiaa, jolla paikallista tuotantoa voidaan kytkeä sähkönjakeluverkkoon. Saksassa on jo 1,5 miljoonaa paikallista sähköntuotantoyksikköä, hän kertoo.

Teksti: Eila Lokka

………………

Vuonna 1958 perustettu Ensto työllistää noin 1600 työntekijää Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. 

Liikevaihto: n. 260 milj. euroa. 

Liiketoimintayksiköt: 

  • Ensto Utility Networks
  • Ensto Electrification
  • Ensto Lighting 
  • Ensto Solutions 


www.ensto.com  Ensto

Ensto designs and provides smart electrical solutions to improve the safety, functionality, reliability and efficiency of smart grids, buildings and transportation. Ensto, an international technology company and a family business, was founded in 1958 and employs ca. 1,600 passionate professionals in Europe, the USA and Asia. In 2017, we generated turnover of 261 million euros. We believe in a better life with electricity and a more sustainable tomorrow.
Yrityksen verkkosivut
kampanjan etusivulle

Editor Helsinki

Olemme tarinoineet sisältömarkkinoinnin parissa jo vuodesta 2008 lähtien ja vuosi vuodelta se onkin kasvattanut suosiotaan markkinoijien parissa. 

Haluatko oman artikkelisi tai kampanjasi sivustollemme tai painettuun julkaisuun?

Kysy lisää